TRIMITE EMAIL LA cluj@voluntariat.ro
SUNA 0264 431 411

PROIECTE IN DERULARE

PROIECTE IN DERULARE

CIVCIL – Competent in Voluntariat, Competent in Viata (1 martie 2015 – 28 februarie 2017)

In perioada 01.03.2015-28.02.2017 Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca implementeaza in parteneriat cu Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií (Slovacia) si Volonterski Centar Osijek (Croatia), proiectul “CIVCIL – Competent in Voluntariat, Competent in Viata”.
Proiectul se concentreaza pe tinerii cu mai putine posibilitati de a deveni voluntari. Scopul principal al proiectului este includerea sociala si o mai buna integrare a tinerilor cu dizabilitati si cu putine oportunitati in societate prin voluntariat si prin recunoasterea si validarea competentelor dobandite in timpul activitatilor lor de voluntariat.
Acest obiectiv a fost definit prin crearea si adaptarea unui instrument online de recunoastere si validare a competentelor dobandite prin voluntariat. In Slovacia acest instrument a fost creat in 2014 si este numit V-abilitati de angajare (D-zručnosti zamestnanie pre), iar in Romania instrumentul a fost dezvoltat de Federatia Volum si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (responsabil pentru varianta in limba engleza a certificatului).
De asemenea proiectul urmareste si crearea de schite si materiale de formare, precum si cu training-ul de management al voluntarilor axat pe tineri cu handicap. Aceste activitati vizeaza instruirea organizatiilor in munca cu persoane cu un anumit tip de handicap si, de asemenea, sa ofere posibilitati de a-i implica direct in activitatea de voluntariat.
Cea de a treia parte a proiectului este axata pe crearea acestui site interactiv, care permite oricui este interesat sa caute un anumit instrument de validare a competente dobandite prin voluntariat, existent in Europa.

Proiectul CIVCIL este finantat de Comisia Europeana, prin Programul Erasmus +, Actiunea Cheie 2, Parteneriate strategie.